Bijzondere opdrachten

In de loop der jaren heb ik hoeden en angisa´s  ontworpen voor verschillende gelegenheden en exposities o.a. voor:

Kunstprojecten

Voor bijzondere projecten en of kunstenaars te weten Boris van Berkum en Marianne Markelo zijn XXL Angisa creaties gecreëerd. De levensgrootte creatie van Mama Aisa (traditionele moeder aarde in de Surinaamse Winti cultuur) is in juni 2014 een maand lang in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam tentoongesteld.

 

 

Bigi yari´s (Surinaamse kroonverjaardagen)/ huwelijkspartijtjes

Bokiti angisa
Boketi angisa

Voor Surinamers vormen de kroonjaren bijzondere verjaardagen. Dit worden Bigi Yari’s genoemd. Voor kroonjarigen kunnen speciale kunstzinnige maar ook vertrouwde feestelijke Angisa´s worden gevouwen. De boketi (3in1) is een eigen ontwerp,  die alleen voor de jarige wordt gecreëerd. Voor  naaste familieleden, die passend gekleed willen zijn op de grote dag van een Bigi Yari/huwelijksdag, kunnen unieke creaties worden gecreëerd.

 

 

Dinari Dei

rouwhoofddoek
2in1 opo langi’s

De Dinari Dei is de jaarlijks terugkerende dag van verbroedering van Surinaamse lijkbewassers (de zogenaamde Aflegverenigingen).  De vrouwen kiezen dan voor een plechtige hoofdcreatie passend bij hun outfit. Meestal een opo langi (miss De Neef) variant. Ofschoon de low ede (rouwhoofddoek) hun standaard angisa dracht is.