Innovatie tot Hoed

Vandaag de dag gebruik ik mijn expertise op het gebied van de Surinaams Creoolse klederdracht en de ervaring met het vouwen van de angisa als inspiratiebron voor hedendaagse kunstuitingen voor het hoofd. Mijn passie voor de angisa heeft geleid tot vereenvoudigde vouwtechnieken met respect voor de rijke traditie van dit unieke hoofddeksel.

Nieuwe materialen
Door het toepassen van nieuwe materialen zoals sisal, buntal, chintz en zijde ontstaan kunstzinnige hoofdcreaties. Hierdoor blijft de belangstelling bij zowel Surinaamse als Nederlandse vouwen bestaan.

Hoeden
Mijn hoofdcreaties zijn handgemaakte angisa´s, hoeden en haaraccessoires met een verhaal. De creaties zijn een bijzondere verwerving van kunst, mode en historie. Cultureel erfgoed wordt door de diverse materialen en technieken op een verfrissende manier nieuw leven ingeblazen. Mijn kennis op het gebied van de Surinaams Creoolse klederdracht en de ervaring met het vouwen van de angisa gebruik ik als inspiratiebron voor hedendaagse draagbare kunstuitingen. Bedoeld voor elke vouw die met haar hoed/hoofdcreatie haar persoonlijkheid wil uitdragen

Angisa on Top

Dit ontwerp is de gemoderniseerde versie die behoort bij de Sisi klederdracht, waarbij de draagster bovenop haar opo langi angisa (beter bekend als miss de Neef) een hoed draagt. Bij de angisa on top wordt eerst de hoed of rand opgezet en daarbovenop de angisa. Hiermee wordt de schoonheid van de angisa niet weggestopt maar naar boven gehaald.